top of page

NIEUWS

Uitbreiding vliegveld Lelystad verder weg

Goed nieuws! De uitbreiding van vliegveld Lelystad is verder weg dan ooit nu minister Van der Wal van Stikstof en Natuur heeft besloten dat het vliegveld geen natuurvergunning kan krijgen. Dit is het gevolg van onjuist uitgevoerde stikstofberekeningen. Dit is goed nieuws voor het milieu, goed nieuws voor de natuur, goed nieuws voor de recreatiesector en goed nieuws voor de inwoners van Flevoland (en ver daarbuiten). Het is slecht nieuws voor Schiphol Airport en een aantal bestuurders in Flevoland dat zich nog altijd voor het karretje van de nationale luchthaven laten spannen.


Deskundigen van onder meer het RIVM en de Commissie MER onderzochten in opdracht van het kabinet de stikstofberekeningen. Ingenieur Leon Adegeest, die eerder al aantoonde dat de berekeningen niet klopte, bleek gelijk te hebben. Waren de berekeningen wel goed uitgevoerd, dan zou al veel eerder gebleken zijn dat de bovengrens overschreden wordt.


De lege parkeerplaatsen van 'Spookluchthaven Lelystad'

Zo komt de ingebruikname steeds meer op losse schroeven te staan. Het is inmiddels een dossier waar fout op fout gestapeld is, waar de burger om de tuin is geleid, waar van af het begin is gesjoemeld met berekeningen en waar onderzoeksrapporten niet deugen. Rapporten die wel deugen, maar die aantonen dat de provincie Flevoland er economisch niets aan heeft, zijn genegeerd. Voor Flevoland heeft de uitbreiding niets dan nadelen.


Dierbaar Flevoland heeft zich altijd verzet tegen de uitbreiding vooral vanwege de grote kans op aanvaringen van vliegtuigen met vogels. Om dat gevaar te keren zouden de vogels dan maar afgeschoten of vergast moeten worden, zoals voormalig staatssecretaris Mansveld dat destijds ook toegaf. Dat zou betekenen dat in dit vogelrijke gebied vele duizenden vogels de dood zouden moeten vinden, waaronder beschermde soorten uit de Oostvaardersplassen. Zie hier een van de redenen waarom men nu tracht de Oostvaardersplassen minder geschikt te maken voor vogels door grote ingrepen in het gebied te doen.


Dierbaar Flevoland hoopt dat er door de 'spookluchthaven Lelystad' definitief een streep gaat.

Commenti

Impossibile caricare i commenti
Si è verificato un problema tecnico. Prova a riconnetterti o ad aggiornare la pagina.
Aanbevolen nieuws
Recent Nieuws
Archief
Zoek op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page