top of page

WIE ZIJN WIJ

Het bestuur

GREETJE HOUWEN

VOORZITTER

 

Mijn naam is Greetje Houwen, in het dagelijks leven Senior Purser bij een grote luchtvaartmaatschappij, en in mijn vrije tijd wandelaar, vogelkijker, kortom: natuurliefhebber. Ik woon sinds 2003 in Flevoland en ben gaan houden van de veelzijdigheid aan landschappen die deze provincie biedt. Aangezien het een jonge provincie betreft en er dus nog veel geregeld moest worden is er een overweldigende hoeveelheid aan beleid geweest en wordt er nog steeds een grote hoeveelheid nota’s, beheerplannen en zienswijzen gepubliceerd. Ik merkte dat ik af en toe vraagtekens had bij de insteek van sommige plannen, voorzover ik ze al kende. Soms lijkt economisch gewin te gaan boven natuur en dierenwelzijn, en het leek me nuttig dat dienaangaande een vinger op de planmatige pols gehouden zou worden, en dat op een gestructureerde manier. Daarom heb ik zitting genomen het bestuur van Stichting Dierbaar Flevoland. Om te zorgen dat ingediende plannen voldoen aan landelijke en provinciale regelgeving en wetten, om waar nodig een kritisch dan wel positief geluid te laten horen, en om Flevolanders te informeren over alles wat er met betrekking tot natuur en dierenwelzijn in hun provincie gebeurt!

greetje.jpg

MARIUS BOUSCHOLTE

PENNINGMEESTER

 

Ik ben ervan overtuigd: wat goed is voor de natuur is goed voor de mens. Bovendien heb ik een passie voor vogels en verbaas ik mij iedere keer weer over het moois dat de natuur te bieden heeft. Maar de natuur staat ook onder druk. Vaak moet de natuur wijken voor economische belangen of worden dieren gebruikt als productie-units in de voedingsindustrie. De megastallen zijn daar een voorbeeld van. Ik wil daarom opkomen voor de natuur en alles wat daarin leeft en ook voor de dieren die om economische redenen gehouden worden. Dat mag best, maar wel op een dierwaardige manier. Ik vind de hobbyjacht verwerpelijk. Je doodt geen dieren voor je plezier. Ook dieren hebben het recht om te leven. In het dagelijks leven ben ik trainer en coach in zakelijk gedrag en adviseer ik organisaties in hun communicatie en strategische keuzes. 

WIE ZIJN WIJ?

ESTHER VAN DER SPEK

SECRETARIS

 

Al vanaf m’n jonge jaren neem ik het op voor de dieren. In het begin met eenvoudig schoonmaakwerk bij het lokale asiel, later professioneel bij verschillende dierenbeschermingsorganisaties en in de politiek. Het is me opgevallen dat het creëren van maatschappelijk draagvlak en beschermende wetgeving -ondanks dat het een uitdaging is- nog best goed lukt en dat op dit moment het correct interpreteren en uitvoeren van de wet de meeste aandacht vereist. Vandaar dat ik me op 1 oktober 2018 heb aangesloten bij Dierbaar Flevoland, een ontzettend mooie en krachtige organisatie, die op effectieve wijze het verschil maakt voor dieren en natuur in Flevoland.

IMG_4011.JPG
bottom of page