top of page

NIEUWS

Geen wensballonnen in Lelystad?

Het ziet er naar uit dat wensballonnen niet meer opgelaten mogen worden in Lelystad. Als het voorstel van een aantal politieke partijen wordt aangenomen wordt het verbod opgenomen in de plaatselijke politieverordening. In een reactie geeft Dierbaar Flevoland aan hier erg blij mee te zijn. "Wij hebben hier ieder jaar wel aandacht voor gevraagd en wij vinden het heel goed wanneer Lelystad deze stap ook daadwerkelijk zet."Wensballonnen veroorzaken schade in het milieu, aan de natuur en aan dieren. De ballonnen dalen altijd ergens neer, soms in grote aantallen en afhankelijk van de windrichting soms midden in natuurgebieden, waar dieren het aanzien voor voedsel, opeten en er zo in kunnen stikken, of erin verstrikt raken. Daarnaast werkt een wensballon met open vuur, en omdat de ballonnen kwetsbaar zijn en door de wind onvoorspelbaar worden meegevoerd, kunnen ze ook branden veroorzaken.

Boswachters zijn soms dagen bezig om de resten van de ballonnen op te ruimen en elders in de natuur blijven ze gewoon liggen en verteren niet of nauwelijks. 'Het is natuurlijk een mooi schouwspel en het is leuk om een wensballon op te laten, maar als je weet wat zo'n ballon kan aanrichten kijk je daar toch wel anders tegenaan'.

Aanbevolen nieuws
Recent Nieuws
Archief
Zoek op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page