top of page

NIEUWS

Vogelfestival met Dierbaar Flevoland

Op 17 september nam Dierbaar Flevoland deel aan het Vogelfestival georganiseerd door Staatsbosbeheer bij het bezoekerscentrum en het beheergebouw in de Oostvaardersplassen.

Bij de marktkraam konden de bezoekers kennis maken met het beschermingswerk van Dierbaar Flevoland. Aan de hand van enkele indringende posters werd de aandacht gevestigd op beschermingszaken die in Flevoland spelen, zoals de gevolgen van de uitbreiding van luchthaven Lelystad, de nachtelijke vossenjacht, vogelslachtoffers bij de windmolenparken, stalbranden in de intensieve veehouderij etc. Bezoekers konden van gedachten wisselen met de bestuursleden die voltallig aanwezig waren.

Dierbaar Flevoland verzorgde de 3-hutten excursie naar o.a. Schollevaer en de Zeearend. Het accent lag op het tonen van de unieke natuur in Oostvaardersplassen en het belang van dit gebied voor veel vogelsoorten.

Tijdens de excursie werd ook verteld waarom het nodig is het gebied tijdelijk droog te leggen om de noodzakelijke dynamiek in het ecologische systeem terug te brengen. Ook werd uitgelegd hoe belangrijk het is om dit unieke gebied niet ten prooi te laten vallen aan allerlei toeristische en recreatieve plannen. Dat kan wel, maar dan in de randgebieden zoals het Oostvaardersveld en niet niet in het beschermde gedeelte van de Oostvaardersplassen. De deelnemers aan de excursie hadden geluk toen ze hoog in de lucht ook de zeearend konden waarnemen.

Hoewel het aantal bezoekers iets lager lag dan verleden jaar kijken wij terug op een geslaagd festival. We konden ons goed presenteren aan echt geïnteresseerde bezoekers.

Aanbevolen nieuws
Recent Nieuws
Archief
Zoek op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page