top of page

NIEUWS

DF werkt mee aan onderzoek studenten

Dierbaar Flevoland heeft sinds haar oprichting eind 2016 meegewerkt aan vijf onderzoeken of opdrachten van studenten aan hogescholen en universiteiten. In een geval betrof het een interview aan een internationale groep van studenten. Het is niet verwonderlijk dat juist Luchthaven Lelystad en de Oostvaardersplassen de objecten van onderzoek vormen. De provincie staat hiermee regelmatig in de landelijke belangstelling. Het zijn ook thema’s waar Dierbaar Flevoland zich nadrukkelijk mee bezig houdt en waar we een visie over hebben.


Studenten worden op ons attent gemaakt, zien ons in de media of vinden ons op internet. Wij staan altijd positief tegenover deelname aan onderzoek en daarom worden verzoeken om daaraan mee te werken zoveel mogelijk gehonoreerd. “Wij vinden het belangrijk dat studenten zich een goed beeld kunnen vormen van alle aspecten die ze bij hun onderzoek betrekken.”


Vaak gaat het om interviews, maar soms hebben we ook gegevens die we ter beschikking kunnen stellen en natuurlijk geven we de invalshoek van waaruit wij de wereld om ons heen benaderen: dieren en natuur eerst!

Dierbaar Flevoland heeft meegedaan aan:


* Hogeschool Windesheim, Zwolle, 30 juni 2017, Richting Journalistiek, Interview, De keerzijde van de uitbreiding Luchthaven Lelystad.


* WUR Wageningen Universiteit, Conflict over het beheer van de grote grazers in de Oostvaardersplassen, 19 juni 2017, Interview door Marthe Meulenbroek en Roos van Haeff.


* VU, Amsterdam, Environment and Resource Management. Onderzoek naar het effect van toerisme in de Oostvaardersplassen, 8 mei 2017, interview door Carmen Baud.


* WUR Wageningen Universiteit, 3 maart 2017, interview door een groep enthousiaste cursisten uit Nepal, Ghana, Ethiopië, Sri Lanka en Ruanda.


* Pabo, Windesheim, Almere, over de uitbreiding van Lelystad Airport en de gevolgen daarvan, 2016, interview en opnames door Anca Sollie, Sherida Marcos, Sabine Treep en Sadé Ruchtie.

Aanbevolen nieuws
Recent Nieuws
Archief
Zoek op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page