top of page

NIEUWS

Ban de vossenjacht, teken de petitie!

Op 2 februari jl. hebben we al vermeld dat we bezwaar hebben aangetekend tegen de ontheffing die de provincie Flevoland heeft gegeven voor het 's nachts afschieten van vossen in Flevoland bij Freilandkippenbedrijven (vrije uitloopkippen). Wij vinden dat het afschieten van vossen geen structurele oplossing biedt voor het probleem. Door een goede afsluiting van het nachthok en een goede omheining, zal de vos geen kans zien om naar binnen te komen. Bovendien geeft het afschieten van een vos geen enkele garantie, omdat een andere vos de plaats in zal nemen van de afgeschoten vos en hierdoor zal opnieuw schade ontstaan.


In deze ontheffing wordt als voorwaarde gesteld dat er een deugdelijk hek om Freilandkippenbedrijf moet staan om te vos te weren. Pas als aan deze voorwaarde wordt voldaan, mag er geschoten worden. Dierbaar Flevoland heeft na het indienen van het bezwaar, onderzoek verricht naar de omheining van de kippenverblijven. Het resultaat is schokkend: de omheining blijkt bij 12 van de 17 bedrijven ver onder de maat te zijn. Een deugdelijk hek is ofwel helemaal of gedeeltelijk afwezig of toont gebreken waardoor het voor de vos toch mogelijk is bij het nachthok te komen. Hierdoor wordt het de vos dus wel erg makkelijk gemaakt!


Het afschieten van vossen zal 's nachts gebeuren; met behulp van kunstlicht zullen de vossen gelokt worden of opgewacht worden bij hun burcht. Het 's nachts jagen op dieren zorgt voor onnodig veel dierenleed. Vossen die na het schot niet meteen dood zullen zijn, verdwijnen in de duisternis, onvindbaar voor de jager. Deze vossen sterven een langzame en pijnlijke dood.


Ook twee andere partijen hebben bezwaar aangetekend tegen deze ontheffing, namelijk de Faunabescherming en Animal Rights. Morgen, 28 februari 2017, is de hoorzitting. Om onze boodschap kracht bij te zetten, zijn we gezamenlijk een petitie gestart. Steun onze petitie door te tekenen op de website van Animal Rights en door de petitie te delen op social media!


Tags:

Aanbevolen nieuws
Recent Nieuws
Archief
Zoek op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page