top of page

NIEUWS

Diervriendelijk ganzenbeleid

De provincie Noord-Brabant heeft moties aangenomen die stimuleren om de ganzenoverlast op een diervriendelijke manier aan te pakken. De Dierenbescherming heeft hier flink op aangedrongen bij Provinciale en Gedeputeerde Staten, en met succes.


Met het aannemen van de motie zal de provincie op zoek gaan naar alternatieve, diervriendelijke maatregelen om ganzenoverlast te reduceren. Bovendien is afgesproken dat niet het aantal dieren leidend moet zijn in de beheermaatregelen, maar dat schadepreventie leidend is. Dit vinden wij zeer positief, omdat in het kader van aantalsreductie vele ganzen geschoten worden. Terwijl aangetoond is het op grote schaal afschieten van ganzen geen effectieve methode is om het aantal ganzen te verminderen en schade te bestrijden. Er zijn goede alternatieven voorhanden om schade bij boerenbedrijven te reduceren zonder dat ganzen afgeschoten hoeven te worden. Wij zullen de ontwikkelingen in Noord-Brabant nauwlettend volgen. Hopelijk zullen er meer provincies, waaronder Flevoland, volgen!


Tags:

Aanbevolen nieuws
Recent Nieuws
Archief
Zoek op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page