top of page

NIEUWS

NOS en Trouw schrijven over Dierbaar Flevoland

Dierbaar Flevoland is genoemd in nieuwsberichten van de NOS en Trouw over het voorstel van VVD en SGP Flevoland voor de Oostvaardersplassen en de discussie die daardoor is ontstaan. Ons standpunt is in de nieuwsberichten duidelijk naar voren gekomen.


Trouw: "Van de zeven insprekers pleitten er vijf voor ingrijpen in de Oostvaardersplassen. Vera kreeg als enige steun van de nieuwe stichting Dierbaar Flevoland, die net als PvdA, GroenLinks en Partij voor de Dieren, het voorstel van SGP en VVD verwerpt. De stichting vindt dat het voorstel van SGP en VVD de natuurwaarden in de Oostvaardersplassen bedreigt en dat voor beide partijen alleen economische waarden leidend zijn, zoals bevordering van toerisme en de uitbreiding van Lelystad Airport. "Het is belangrijk om het gebied ongemoeid te laten", aldus Sonja Hartlief, voorzitter van de stichting."


NOS.nl/nieuwsuur: "De stichting Dierbaar Flevoland is het afgelopen weekend een petitie gestart tegen de plannen van VVD en SGP in Flevoland. "Dit voorstel behelst de natuur in dienst te stellen van puur economische belangen. Hierdoor dreigen de vogels en de natuur ernstig in gevaar te komen in dit internationaal beschermde gebied. De natuurdoelstellingen moeten leidend zijn", aldus de opstellers van de petitie."


De links naar de artikelen:

Aanbevolen nieuws
Recent Nieuws
Archief
Zoek op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page