top of page

NIEUWS

Uitbreiding Lelystad Airport definitief

De Raad van State heeft vandaag het beroep van Vogelbescherming tegen het bestemmingsplan van de gemeente Lelystad voor de uitbreiding van Lelystad Airport ongegrond verklaard. Hierdoor kan de uitbreiding van Lelystad Airport definitief doorgaan.


Het belangrijkste bezwaar van Vogelbescherming betrof het ondermaatse onderzoek naar de effecten van de uitbreiding op de vogels van de Oostvaardersplassen. De Raad van State concludeert echter dat er gedegen onderzoek gedaan is hiernaar. Er zullen geen aanvullende maatregelen nodig zijn om de vliegveiligheid te garanderen en de uitbreiding van de luchthaven zal dus geen nadelig effect hebben op de vogels van de Oostvaardersplassen, aldus de Raad van State.


Dierbaar Flevoland is teleurgesteld over de uitspraak. Wij menen dat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar de vogels rondom de luchthaven en vrezen dat er toch extra maatregelen nodig blijken te zijn met de uitbreiding van de luchthaven, zoals het afschieten van vogels. De uitspraak van de Raad van State impliceert nu dat dit niet nodig is. Wij blijven de ontwikkelingen rondom de uitbreiding nauwlettend volgen en zullen in actie komen zodra we merken dat er toch aanvullende maatregelen genomen gaan worden die nadelig zijn voor de vogels in de Oostvaardersplassen en andere natuurgebieden.


Aanbevolen nieuws
Recent Nieuws
Archief
Zoek op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page