NIEUWS

Dierbaar Flevoland verwerft ANBI-status

April 14, 2017

Vrijdag 14 april heeft de Belastingdienst ons telefonisch op meegedeeld dat wij erkend zijn als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De officiële beschikking volgt nog en binnenkort worden wij ook opgenomen in de lijst van ANBI-instellingen. Dit is belangrijk voor onze donateurs en voor onszelf. Donaties en giften aan een ANBI-stichting zijn onder voorwaarden aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Bij schenkingen, erfenissen en legaten hoeft de stichting geen schenkingsrecht of erfbelasting te betalen. Bedragen komen zo geheel ten goede aan het doel.

 

Wij hebben de ANBI status gekregen omdat wij, door op te komen voor dieren en de natuur in Flevoland, ons volledig inzetten voor een goed doel met een algemeen nut. Bovendien hebben wij onze inkomsten en uitgaven zo geregeld dat  zij alleen ten goede komen aan het doel. Daar komt bij dat de vier bestuursleden hun werk voor de stichting onbezoldigd verrichten op basis van een op de website gepubliceerd beleidsplan.

 

Zodra de beschikking ook op papier binnen is, zullen wij een ANBI-pagina op de website plaatsen en het bijbehorende logo voeren.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Aanbevolen nieuws

Kunnen jagers zomaar los gaan op grauwe ganzen?

December 1, 2019

1/6
Please reload

Recent Nieuws
Please reload

Archief
Please reload

Zoek op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square