top of page

NIEUWS

Eén op zeven kalfjes sterft, teken de petitie!

Eén op de zeven kalfjes sterft voor onze melk. Stichting Dier en Recht heeft dit vorige week bericht en is een petitie gestart. Meer dan 13% van de geboren kalfjes in Nederland sterven voor hun eerste verjaardag. Dat zijn 325.000 kalfjes per jaar!


Om ervoor te zorgen dat een koe melk geeft, moeten er kalfjes geboren worden. Deze kalfjes worden vaak meteen na de geboorte bij de moeder weggehaald. Het kalfje krijgt niet eens de kans om de eerste moedermelk, die veel antistoffen bevat, bij de moeder te drinken. De boer probeert de eerste moedermelk wel te geven aan het pasgeboren kalf, maar is toch vaak te laat of de hygiëne laat te wensen over. Kalfjes zijn daardoor vatbaar voor diarree en luchtweginfecties. Kalfjes worden gezien als bijproduct van de melk en hebben daardoor weinig economische waarde. De zieke kalfjes creperen of worden geëuthanaseerd.


Experts geven aan dat dit beter kan en Stichting Dier en Recht is daarom een petitie gestart. Teken ook de petitie op de website van Stichting Dier en Recht.


Bron: Dier en RechtAanbevolen nieuws
Recent Nieuws
Archief
Zoek op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page